Oulun HuiputEtusivu | Tapahtumat | Liittyminen | Yhteystiedot| Curlaajat
Terwamaraton 2005 | Polar Night Halfmarathon 2006 | Tervahiihto 2006 | Terwamaraton 2006 | Firenze 2007 | Muut


POLAR NIGHT HALFMARATHON - TROMSØ 7.1.2006


Matkakertomus

Mark oli saanut huippuidean! Osallistuisimmeko maratonille napapiirin tuolla puolen, Norjan Tromssassa.  Ajatus oli niin eksoottinen, että se oli pakko toteuttaa!

  Maratonin ajankohta oli lauantai 7.1.2005. Lähdimme matkaan torstaina töitten jälkeen. Ahtauduimme (Heli, Mark, Anu ja Hanna-Kaisa) pikkubemariin ja suuntasimme kohti Kemiä, jossa seuraamme liittyi Janne P. Autossa alkoi olla tiivis tunnelma. Janne P. vanhana partiolaisena oli varautunut kaikkeen. Nälkää emme tulisi näkemään, sillä Janne oli valmistanut mukaan riistakäristystä, bolognesea ja simpukkapekonipastaa.

  Saavuimme Muonioon puoli yhdeksän maissa.  Markilla oli jo kiire saunomaan ja pulahtamaan avantoon. Irina karautti volkkarillaan Saariselältä poikaystävänsä, Janne, seuranaan. Joimme ”virvoitusjuomia” ja pelasimme Aliasta.

  Aamulla nautimme herkullisen aamiaisen ja jatkoimme matkaa kahdella autolla. Matkalla ihailimme muun muassa Kilpisjärven mahtavaa Saanaa. Maisemat vaihtuivat välittömästä, kun pääsimme Norjan puolelle. Saana jäi auttamattomasti kakkoseksi Norjan jylhien vuorten rinnalla. Tromssaan saavuimme noin kolmen aikaan. Sää oli leuto nollakeli. Mökkien taso oli paljon vaatimattomampi kuin mihin Suomessa olemme tottuneet.

  Markin täytyi rientää tapaamiseen kaupungille. Valmistimme riistakäristystä ja perunamuusia. Tuokion mittaisen ruokalevon jälkeen osa lähti ottamaan pari juoksuaskelta ja osa lähti reippailemaan kävellen kaupungille. Myöhemmin illalla pelasimme korttia ja nautimme taas virvokkeita  - mitä se sitten itse kunkin kohdalla tarkoittikaan. Tipaton tammikuu saattoi jäädä toteutumatta.

  Puolimaratonin oli määrä alkaa vasta klo 15.00 ja 10 kilometrin matkan klo 15:15. Osallistujia oli 115 kymmenestä eri maasta. Janne P. heräsi lauantaina jo hyvissä ajoin ja lähti tutustumaan tarkemmin Tromssan kaupungin tarjontaan. Heli, Anu ja Hanna-Kaisa lähtivät myöhemmin shoppailemaan. Tytöt tekivätkin edullisia vaateostoksia Cubuksessa..Muotifarkut vain 30€. Mark ja Janne maistelivat ilmaista olutta paikallisessa baarissa.

  Janne P., Heli, Anu ja Hanna-Kaisa osallistuivat puolimaratonille ja Mark 10 kilometrille. Alkulämmittelyn jälkeen starttasimme matkaan. Mark juoksi baarista suoraan ja ehti juuri ja juuri lähtöön. Matka oli pimeä, tuulinen, liukas ja mäkinen…Huoltopisteitä oli 5 kilometrin välein. Tarjoiluna vettä ja mehua.

  Mark saapui ensimmäisenä maaliin ajalla 00:43 min ja jatkoi suoraan sinne mistä tulikin eli oluen ääreen.  Janne P. saapui maaliin ajalla 1:41 min. Irina ja Anu juoksivat yhtä matkaa ja saivat ajakseen 2:10 min. Maalissa odottivat munkkikahvit. Hanna-Kaisa sai ajakseen 2:24 min ja Heli 2:36 min. Helillä pitikin hieman kiirettä, jotta ehtii maaliin ennen kuin koko maali purettaisiin pois. Munkkeja ei sitten enää ollutkaan saatavilla. 

  Palkintosijoille emme ihan päässeet. Palkintojen jakotilaisuudessa saimme luvatun yhden ilmaisen alkoholittoman oluen, joka auttoikin unohtamaan rankan juoksun… Tilaisuudessa mainostettiin tulevaa cuppia.

  Tämän jälkeen osa meni syömään mökille ja osa jäi testaamaan maratonin yhteydessä tarjottavaa maksullista ateriaa. Tarjolla oli lihakeittoa ja kalapöperöä. Ruoka oli suhteellisen maukasta. Tämän jälkeen suuntasimme baariin Markin irlantilaisten ystävien kera. Myös mökkiläiset liittyivät seuraan. Tuttuun tapaan nostimme maljaa kerran jos toisenkin. Illanviettoa jatkettiin mökillä hyvän ruoan eli bolognesen ja viinin sekä whiskin kera.Janne P.llä on aina vauhti päällä eikä whiski sitä ainakaan vähentänyt. Jannen seikkailut jatkuivat muiden jo vetäydyttyä nukkumaan.

  Sunnuntaiaamuna alkoi matka kotia kohti. Suomen puolelle päästyämme pakkanen kiristyi 25 asteeseen. Poikkesimme syömään mainioon ruokapaikka Kammariin Muoniossa. Suunnittelimme jo seuraavaa maratonia; vaihtoehtojahan on: Tukholma, Pariisi, Amsterdam, Lochness… Lähitavoitteena oli myös aloittaa hiihtäminen Tervahiihtoa varten. Kotona Oulussa lämpötila oli viidessä asteessa.


Last update 10.6.2006(C) OULUN HUIPUT RY